Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Aleix Ibars (Indiespot) | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Les Entrevistes del Mariscal Mauro: Aleix Ibars (Indiespot)

El passat dilluns en Mariscal Mauro i Divus Julius Bonasera entrevistaren l'editor del blog de música indie més potent del país, Aleix Ibars, d'Indiespot. Tot un referent per a nosaltres, els viladomatians, bevem molt de la seva informació i música. L'Aleix Ibars, a part de ser l'editor d'aquest blog, és entre d'altres, el responsable de premsa i xarxes socials a ClodyDog Producciones, i ha estat Creative Copy Editor a This is Underground.

Divus: Com trobeu aquestes cançons que ningú sent? Les que acaben de sortir al mercat
És un procés a base de també de molts anys, d'anar trobant llocs de referència, nosaltres tenim els nostres que la majoria són webs estrangeres. o acabes desenvolupant una manera de trobar bandes noves, o artistes que han tret una cançó i ja tenen mànager i carrera planejada. Llavors quan comences a controlar una mica promotores o agències de management pots començar a detectar si un grup petit està fent de teloner a un grup gran, i si a part de les 4 cançons que han tret hi ha alguna cosa més.

Mariscal Mauro: Aleix el que no és nou és el blog. Tot i ser de música actual, indie alternativa, és un blog que vas fundar fa pràcticament 7 anys. És a dir que 'no sois nuevos en esta plaza'.

Ara a finals d'Octubre farà set anys, però jo ja portava anys escrivint a revistes impreses de música. De l'afició, comences a escriure per afició, et vas enganxant, va creixent la cosa i en un moment penses que potser pot passar a ser una cosa gran.

M M: No et preguntaré perquè, què i com és Indiespot, perquè vosaltres mateixos al vostre blog al final a la vostra definició diu 'bé això va començar amb...'  Se suposa que és molt difícil de definir, però m'ha agradat molt el terme music maters. Perquè music maters? És una manera de viure per a vosaltres?

Realment és així, la música ens importa i la música importa. És una manera d'entendre la vida. És una manera de viure, de viatjar, de consumir cultura... També ens agrada molt aquest concepte perquè en anglès vol dir "matèries musicals". Tot el que engloba la música en quant a temes a tractar i temes a parlar.en aquest sentit.

M M: A mi m'ha agradat molt del vostre blog, que s'ha obert fa molt poc, els diferents epígrafs que hi han al blog. I he volgut armar l'entrevista amb els diferents epígrafs, no amb tots, però si alguns. És un blog fantàstic, senzill, minimalista, però també molt didàctic. M'ha interessat l'epígraf Indiespot DJS...

És una cosa natural, si t'agrada molt la música i tens interès, el que surt és posar aquella 
música. Per diferents temes de la vida vam començar a posar aquesta música posterior a concerts. És un hobby, ho fem de tant en tant i ens agrada.

M M: L'apartat de notícies. Quina notícia portes sota la butxaca al teu iphone gravada. Una notícia recent. El que ara diríes que és un 'puntazo'

La última notícia que he publicat és la nova cançó de Lorde, que és una revelació de l'any passat

D: Llavors sonarà aquí la setmana que ve.

M M: Hi ha un altra apartat que es diu recopilacions, on hi ha tota una mena de 'melting pots'

A l'ésser humà li encanten les llistes. Li encanta que li resumeixin d'una manera fàcil i visual que s'ha d'escoltar, per exemple a l'estiu,

M M: Quin grup creus que de les nostres contrades o no de les nostres contrades destaca.

Ara fa poc vam publicar una entrevista a un grup que es diu Desert, que són una parella que canten en català, pop electrònic, matisos de psicodèlia i foscos. És un grup molt valent  per cantar en català fent aquesta música. 

M M: Quan ve un expert en festivals o en música, sempre li pregunto si hi ha massa festivals o massa poc. Massa festivals o massa pocs?

Jo crec que hi ha massa festivals massa semblants, hi ha poc risc, i al final acaben reproduint els mateixos esdeveniments amb els mateixos grups. Al final t'he de dir que el culpable és el públic, si que hi ha el sector de públic que és molt exigent i selecte i hi ha l'altre sector que és el comercial o mainstream.

M M i D: Moltíssimes gràcies, Aleix Ibars per haver estat amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada