Halldor Mar reformula la nova cançó | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 9 de novembre del 2014

Halldor Mar reformula la nova cançó

L’artista islandès Halldor Mar presenta el seu nou disc Winds. Un disc que pretén reformular deu coneguts temes que formaven part de la “nova cançó”. Amb un estil rock-folk i unes lletres interpretades en anglès, Halldor Mar ha volgut traslladar al seu univers temes de Joan Manel Serrat, Jaume Sisa o Raimon.

Halldor Mar ha anat d’allò particular a allò general, d’allò concret a allò abstracte. Enamorat d’una terra, una cultura i uns costums, aquest islandès, que viu a Catalunya, ha fet seves cançons que varen ser cantades com una metàfora de l’esperança que va sorgir a mitjans dels 70 als cors de moltes persones, abans de l’arribada d’una llibertat que va ser presa durant massa anys. Un disc amb ànima, capaç d’emocionar i fer gaudir d’unes cançons que seran eternes.


Al Músiques Sensibles, tindrem l’oportunitat de viatjar a través de l’univers sonor de Halldor Mar.

Illa Carolina acaba de publicar el seu segon disc Bengala. Un disc de pop valent, on no falten ni els cops de guitarra contundents ni els paisatges més delicats. Les lletres tornen a destacar per les seves històries entre el costumisme i les angoixes i obsessions vitals. Després del seu primer llarga durada homònim del 2012 i de les remescles editades en digital a principis d’aquest 2014 a càrrec de, entre d'altres, Guillamino i The New Raemon, la banda del Vallès ha tornat amb un disc ple de cançons exquisides i vehemència sonora. 

Illa Carolina no són un grup per passar desapercebut. Tenen coses a dir. Posseeixen cops de guitarra contundents i colpits. Tenen pòsters de Billy Bragg i Everything But The Girl a casa seva. Tenen actitud. Tenen punys enlaire. Visita obligada. Illa Carolina actuen al Músiques Sensibles present el seu segon treball, una ocasió molt especial per poder gaudir de l’energia del seu directe.Aquesta nit al Foyer del Gran Teatre del Liceu dins del cicle de Músiques Sensibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada