Turist o la por a una força major | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 16 de novembre del 2014

Turist o la por a una força major


Una de les sorpreses de les recents nominacions als premis del Cinema Europeu han estat les nominacions del film suec Turist en les categories de Millor Pel·lícula i Millor Director. Ara, aquest film de Ruben Östlund ha aconseguit un nou reconeixement en la seva llarga trajectòria per festivals al emportar-se el premi Giraldillo de Oro a millor pel·lícula i millor guió del Festival de Sevilla. 

Recordem que aquest film ja havia aconseguit el premi del jurat al passat Festival de Cannes en la categoria de Un Certain Regard. Amb el beneplàcit de la crítica, Turist es prepara ara per uns premis del Cinema Europeu que no el reben com a principal favorit, ja que films com Ida i Winter Sleep semblen acaparar totes les paperetes, però sí que com a mínim li reconeixen la valentia de la seva proposta i la qualitat del metratge.


A Turist (o Force Majeure), ens trobem amb una família que decideix passar cinc dies de vacances als Alps perquè el pare de la família, en Tomas, pugui descansar del treball. Però en un dels esmorzars en el restaurant de la zona, una allau els sorprèn a tots. Relativament segurs en l'edifici, la tensió va creixent a poc a poc mentre la gegantina allau s'aproxima als protagonistes. Quan el peril sembla més real, Ebba, la mare, crida al seu marit per què l'ajudi amb els nens, però es troba amb que en Tomas a marxat corrents per salvar la vida... L'allau s'acosta cada vegada més, fins que es deté davant el restaurant sense causar danys, però havent destrossat un univers familiar. A partir d'aquell moment en Tomas haurà de treballar de valent per aconseguir recuperar el seu lloc de patriarca a la família.

Amb aquest argument, la veritat és que no s'ens fa gens difícil pensar perquè aquest film acaba d'emportar-se el premi a millor guió al festival de Sevilla. Així i tot, i encara que el film es va estrenar als Estats Units fa poc més d'un més, i tot i la recent noticia de les nominacions del Cinema Europeu, Turist encara no té data d'estrena per al nostre país. Esperem que la situació s'arregli aviat, perquè aquest és un film per gaudir de valent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada