L'Americana torna amb el millor indie nord-americà | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

divendres, 20 de febrer del 2015

L'Americana torna amb el millor indie nord-americà

El festival de cinema independent nord-americà Americana torna aquest cap de setmana a Barcelona amb la seva segona edició per tal que puguem gaudir d'algunes de les millors pel·lícules de l'any passat del cinema indie americà. Així, fins el diumenge 22 de febrer els cinemes Girona oferiran algunes de les millors joies cinematogràfiques d'aquest passat 2014, convertint l'Americana en una de les cites culturals indispensables d'aquest febrer. Des de Ville à Dômat volem recomanar-vos algunes de les obres indispensables d'aquesta 2a edició del festival.

Cheatin' (Bill Plympton)

Una de les millors pel·lícules d'animació de l'any passat, Cheatin' és el setè llargmetratge de Bill Plympton, una dels referents del cinema d'animació independent americà, i probablement el millor. En el film, basat en l'obra de James M. Cain, coneixerem a l'Ella, que després d'un accident de cotxe i la intervenció d'en Jake, acabarà iniciant una relació amb el seu salvador. Tot serà perfecte en un principi, però poques coses poden durar per sempre...



Dear White People (Justin Simien)

En la seva òpera prima, el director Justin Simien tracta un tema tan candent com és el racisme, tot des d'una òptica tant còmica com dramàtica. Dear White People ens explica la història d'un grup d'estudiants negres a una universitat de l'Ivy League que assisteixen a una festa de Halloween de temàtica "afroamericana". Aquest fet farà desencadenar tota una sèrie d'esdeveniments que portaran al caos més absolut.



The Better Angels (A.J. Edwards)

Una altra òpera prima, aquest cop per part del director A.J. Edwards, que amb un estil completament deutor del cinema de Terrence Malik (és el productor del film), ens narra la història dels primers anys de Abraham Lincoln, durant la seva vida a la salvatge Indiana, mostrant-nos la tragèdia que el canviaria per sempre i les dues dones que el van guiar cap a la immortalitat.



Selma (Ava DuVernay)

Com a pel·lícula de clausura tenim un dels films més interessant de l'any passat, nominada entre altres premis a l'Òscar a Millor Pel·lícula. Es tracta de Selma, un film que ens explica la història de la llegendària marxa de Martin Luther King Jr. des de Selma fins a Montgomery, la capital de l'estat d'Alabama, el 1965, que va significar un dels punts d'inflexió per a l'obtenció dels drets civils dels afroamericans als EUA. Amb David Oyelowo com a actor principal i Ava DuVernay com a directora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada