La quotidianitat més exagerada amb Transparent | Ville à Dômat


 facebooktwittergoogle+spotifyyoutubefeed rss

Pages

diumenge, 5 d’octubre del 2014

La quotidianitat més exagerada amb Transparent

Jill Soloway va aconseguir, després de diversos anys intentant trobar alguna productora i cadena per la seva idea, que li donessin llum verda. Així, amb Transparent, de la que és tant director com guionista, Soloway presenta un treball que recorda molt a altres sèries com Parenthood i Brothers and Sisters, però que en realitat té molt més, o això sembla intuir-se amb els primers episodis. La sèrie, a mig camí entre la comèdia més negra i crítica amb els estereotips, i el drama familiar, ha aconseguit fer-se un lloc entre les estrenes més interessants de la temporada, tot i que en principi no estava a les llistes del més esperat, ni de lluny.

Gran part del mèrit de tot això el tenen les interpretacions dels protagonistes, especialment del membre principal de la família, interpretat magistralment per Jeffrey Tambor, que es posa en la pell d'un transvestit perillosament aprop de la tercera edat, tot i que no en vulgui ni sentir a parlar. A tot aquest grup els hi va de perles el guió de Soloway, que demostra que Transparent és un projecte meditat i ideat amb temps i tranquil·litat.

La obra de Soloway ha estat, a més, la primera gran aposta de Amazon per entrar al mercat de les sèries de televisió via streaming, tot i que no de forma directa, ja que la principal productora darrere el producte és la independent Pictores in a Row. Com a mínim el recolzament de la crítica ja el tenen, ara s'haurà d'esperar per veure si el públic també acompanya i la empresa decideix tirar endavant nous projectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada